English

 

 

kozne jakne kodzic
On-line Shop

Osnovni podaci

Počeci poslovanja KODŽIC d.o.o sežu u daleku 1960. godinu kada je u Vrčinu gospodin Radomir Kodžić inače otac vlasnika sadašnjeg preduzeća KODŽIĆ & CO d.o.o otvorio malu zanatsku radionicu za proizvodnju kožne konfekcije i HTZ opreme.

Početkom 1980. angazovanjem cele porodice Kodzic, a posebno majke i sina, zanatska radionica prelazi u malo preduzeće i zauzima znacajno mesto na tržištu. Svoje proizvodne kapacitete proširilo je i na proizvodnju u Čačku, i u jednom momentu (sredinom 90’ih) zapošljava oko 150 radnika.

Međutim, loša situacija u državi zbog bombardovanja 1999 godine, navela je proizvođača da smanji svoje kapacitete. Situacija je bivala sve lošija, ali se preduzeće polako izdiglo iz pepela 2007. godine kada je mlađi Kodžić osnovao svoje preduzeće i krenuo da krči put ka uspehu koji mu je otac zacrtao.

Danas, preduzeće KODŽIĆ& Co d.o.o raspolaže sa proizvodnim pogonom u Vrčinu i koristi i druge pogone po potrebi. Veoma značajno priznanje za kvalitet i konkurentnost predstavljaju pobede na tenderima za kožne modne i poslovne jakne i torbe koje raspisuju ministarstva, inspekcije i druga javna preduzeća. Te isporuke čine oko 30% godišnje proizvodnje.

Zahvaljujući kvalitetu i konkurentnim cenama proizvodi naše firme imaju sve više kupaca.

Za budućnost je bitno neprekidno poboljšanje dizajna i kvaliteta, otvaranje novih prodajnih mesta u većim gradovima kao i izvoz u Evropu. Izvozom bi se obezbedila potrebna sredstva za sve veći uvoz kvalitetne kože i drugih repromaterijala. Takođe, modernizacija mašinskog parka bi pomogla u povećanju produktivnosti rada.

Ostale delatnosti

Ostale delatnosti za koje preduzeće KODŽIĆ & CO d.o.o ima zakonska ovlašćenja a osposobljeno je kadrovski i materijalno su:

-promet proizvoda od kože
-popravka proizvoda od kože
-uvoz i izvoz repromaterijala i proizvoda od kože

Sada trenutno, 70% prihoda preduzeća KODŽIĆ & CO d.o.o donosi proizvodnja kožnih modnih jakni, a 30% proizvodnje je rezervisano za proizvodnju uniformi od kože.

Glavni kupci naših prozvoda su:
1. FTO Sistem
2. Agencija za Kontrolu letenja.
3. JP PTT SRBIJE
4. Skupština Srbije
5. Skupština Vojvodine i dr

Obezbeđivanje sirovina i reprodukcionih materijala Preduzeće KODŽIĆ & CO d.o.o kao dugogodišnji proizvodjač predmeta od kože jako dobro poznaje sve proivođače i dobavljače sirovina i reprodukcionih materijala u ovoj oblasti. Glavni proizvođači i dobavljači sirovina i reprodukcinih materijala, od kojih se za potrebe svoje proizvodnje snabdeva KODŽIĆ & CO d.o.o su:

Naziv proizvođača-dobavljača Mesto Vrsta materijala
“Evropa” d.o.o.
Beograd
koža
“Euronapa” d.o.o.
Beograd
koža
“Bomax” d.o.o .
Novi sad
koža
“Koneks” d.o.o.
Beograd
koža
“Fenestra” d.o.o.
Beograd
postava
“Su& Ba” d.o.o.
Beograd
dugmad, rajsfešlus, driheri
“Triming” d.o.o.
Novi sad
rajsfešlus
“Zipplast” d.o.o.
Velika plana
usivne etikete
“Tatko” Prokuplje
Prokuplje
filc

"Kodžić & Co"
Kneza Miloša 9, Beograd, Srbija
Telefon: 011/3230-695
FAX: 011/3230-695
E-mail:
kodzic@sezampro.rs